facebook

Суд повернув скандальні “гроші SANAHUNT”, бо не побачив контрабанди

Суд повернув кошти 230 тис євро та понад 783 тис доларів США громадянці Італії, оскільки вона, на думку суду, їх не приховувала.

Про це пише Судебно-Юридическая газета.

db1cb97-1

За інформацією видання, суд ухвалив рішення 5 січня. Разом з тим, текст рішення у реєстрі судових рішень поки що відсутній.

За інформацією видання, суд встановив, що співробітники митниці виявили гроші у багажі італійки Марілени Пізуто до моменту перетину лінії митного кордону. Тому суд розцінив дії жінки як замах на адміністративне правопорушення, оскільки вона не змогла завершити задумане і перевезти кошти через незалежні від її волі обставини. Українським законодавством відповідальність за замах на адмінправопорушення не передбачена.

Як відомо, жінку затримали в аеропорту “Київ” у жовтні минулого року, коли вона намагалась вилетіти чартерним рейсом до Мілану. У її багажі співробітники митного контролю виявили 230 тис євро та понад 783 тис доларів США, що по курсу Національного банку України на той час становило понад 26,5 млн грн. Гроші знаходились у коробках торговой марки SANAHUNT.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Суд вирішив, що перевезення коштів у коробках не є приховуванням від митного контролю. А тому в діях громадянки відсутній склад правопорушення.

Як повідомляв сайт ДФС, при затриманні італійка заявляла про відсутність грошейта наголошувала на наявності в неї дипломатичного імунітету. Предмети, в просканованій митниками валізі, вона назвала дипломатичним багажем з блокнотами. У неї не  має дипломатичного паспорту, а в валізі митники в присутності свідків нарахували 230 тис євро та 783360 доларів США. Готівка знаходилась в опечатаних коробках з під взуття.

У Києві в урядовому кварталі працює однойменний магазин модного одягу SANAHUNT. Його власницею є Оксана Мороз-Хант.

Екс-заступник Державної фіскальної служби Костянтин Лікарчук раніше стверджував, що затримана громадянка Італії є співробітницею магазину SANAHUNT. Згодом він повідомив, що власниця магазину Оксана Мороз-Хант подала заяву в поліцію, що вилучені кошти належать їй і були вкрадені.

За інформацією ряду ЗМІ, клієнтами магазину SANAHUNT є відомі українські політики та чиновники. За словами Лікарчука,  в тому числі клієнтом магазину є голова ДФС Роман Насіров. А кумами Оксани Хант є Віктор Ющенко, донька Леоніда Кучми і дружини Віктора Пінчука – Олена.

11 січня прем’єр-міністр Володимир Гройсман обурився рішення суду і доручив провести перевірку. Він сказав, що звернеться до Національного антикорупційного бюро та Міністерства юстиції.

Гройсман назвав прізвище судді Апеляційного суду Києва, який виніс вказане рішення – Мельник В.В.

Також прем’єр-міністр повідомив, що митникам пропонували хабар 200 тисяч доларів за повернення незаконної контрабанди, але “вони не пішли на це”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...