facebook

Як покарають українців за порушення обмежень щодо готівки

Податкова буде відслідковувати великі покупки і зіставляти з доходами через невідповідність будуть нараховуватися штрафи, передає Корупція Маркет

У зв’язку з введенням нових правил Нацбанку, які стосуються обмеження розрахунків готівкою сумою в 50 тис. грн, українцям загрожують нові санкції. Поки що у податкової немає інструменту покарання порушників, але в подальшому ГФС буде відслідковувати великі покупки, співставляти їх з доходами. За недоїмку з незаявлених доходів буде стягуватися податок, а також штраф у розмірі 2-7% від виявлених сум. Подібні спроби вже були.
11-4-756x425
«Податкові повідомлення розсилали після введення податку на розкіш, під який потрапили автомобілі з об’ємом двигуна більше 3 л І люди не знали, що з ними робити. Зараз можливо те ж, хоча поки що це незаконно», — підкреслив юрист Віктор Мороз.

Нові ліміти вдарять по українцях, які отримують субсидії. За платежі на суму понад 50 тис. грн. держава буде позбавляти пільг.

«Уявіть ситуацію: у вас субсидія, а ви їдете відпочити за кордон і платите турфірмі 60 тис. грн. Раніше держава не могла відслідковувати такі операції. А зараз, коли платежі потраплять в банки, механізм контролю значно спрощується. Кого впіймають — заберуть субсидії і змусять заплатити штраф», — зазначив радник голови АУБ Олексій Кущ.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...