facebook

Меріл Стріп присвятила промову “перфоменсу” Трампа

Американська актриса Меріл Стріп на церемонії “Золотого глобусу” виголосила промову, в якій говорила про людину, яка своїм прикладом пропагує в суспільстві приниження інших та насильство.

Зірка не назвала імені та прізвища цієї особи, але у ній, без жодних сумнівів, упізнається Дональд Трамп. І новообраний президент США вже встиг прокоментувати промову Стріп.

b9a5e1f-streep

Про це пише “US Magazine”.

Меріл Стріп стала лауреаткою почесної відзнаки імені Сесіла Б. ДеМілля. Нагороду від Голлівудської асоціації іноземної преси зірці вручили під час церемонії “Золотого глобусу”.

Свою промову Стріп присвятила “перфоменсу”, який вразив її в саме серце. Йшлося про випадок, коли Дональд Трамп буцімто публічно перекривляв репортера, чия рука деформована через артрогрипоз.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Цього року був один перфоменс, котрий мене ошелешив. Він загнав гачок мені в серце. Не тому, що він був хороший. У ньому не було нічого хорошого. Але він був ефективний та зробив своє діло. Він змусив реготати та шкіритися аудиторію, для якої призначався”, – сказала в своїй промові Стріп.

“Це був момент, коли людина, яка претендувала на те, щоби сісти на одне з найповажніших крісел у нашій країні, перекривляла репортера-інваліда, того, за кого була вища у привілеях, владі та можливостях дати здачі. Коли я це побачила, це розбило мені серце. Я досі не можу викинути це з голови, бо то був не фільм. То було в реальному житті”, – поділилася вона.

Як вважає кінозірка, йдеться про “інстинкт приниження інших”, який проникає в життя кожного, коли модель такого ставлення подається з публічної платформи.

“…Бо в такий спосіб ніби дається дозвіл іншим людям чинити так само. Неповага заохочує неповагу. Насильство підбурює до насильства. Коли людина, наділена владою, використовує її для цькування інших, зазнаємо поразки ми всі”, – зазначила актриса.

Звертаючись до представників ЗМІ, Меріл Стріп закликала їх бути принциповими та не дозволяти подібним вчинкам сходити з рук можновладцям.  Адже саме для цього свобода преси гарантується конституцією США.

Як пише “The Daily Mail”, інцидент, про який говорила Стріп, відбувся в листопаді 2015-го року. Виступаючи в Південній Кароліні, Дональд Трамп спародіював репортера Сержа Ф. Ковалескі, трясучи своїми зігнутими руками.

Варто зазначити, що коли розгорівся скандал, “протрампівський” сайт “Catholics 4 Trump” відшукав у мережі записи інших виступів Трампа, де він уже робив такі ж жести, коли копіював людей, котрі не мали таких фізичних вад, як Ковалескі.

Видання “New York Times” звернулося до Дональда Трампа з проханням прокоментувати промову Меріл Стріп. Політик заявив, що виступу актриси не дивився, але не здивований тим, що на нього нападають “ліберальні кінодіячі”, зокрема така “любителька Гілларі”, як Стріп.

“Люди постійно кажуть, що я мав намір покепкувати з інвалідності репортера, нібито Меріл Стріп та інші мають змогу прочитати мої думки, але я не робив такого”, – підкреслив Трамп.

Як відомо, під час президентської передвиборчої кампанії в США переважна більшість представників кіно- та музичної індустрії публічно підтримувала Гілларі Клінтон.

Від участі в інавгурації Дональда Трампа, котра відбудеться 20-го січня, відмовилася ціла низка відомих артистів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...