facebook

Трамп офіційно визнав причетність РФ до кібератак в США

Новообраний президент США Доналд Трамп визнав факт причетності РФ до кібератак на інфраструктура США, але не вважає, що згадані атаки вплинули на результати виборів.

26c95d440a5ae0372d8fe5d2a0ed5017
Про це йдеться у спеціальній письмовій заяві, поширеній офісом Трампа
“У той час як Росія, Китай, інші країни, групи і люди за межами США, послідовно намагаються зламати кібер-інфраструктури наших державних установ, підприємств та організацій, в тому числі Національного комітету демократів (штабу його політичних опонентів – ЄП), не було абсолютно ніякого впливу на результат виборів”, – заявив він.
Заяву було оприлюднено після двогодинної зустрічі Трампа з представниками трьох американських спецслужб, під час якої Федеральне бюро розслідувань, Центральне розвідувальне управління та Агентство з національної безпеки представили майбутньому президенту доповідь щодо впливу спецслужб РФ на вибори.
Пізніше було розсекречено та оприлюднено частину звіту з даного питання. У відповідності до цього документа, американські розвідники дійшли згоди, що російське вище керівництво, включно з президентом Путіним, особисто причетно до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США.
Раніше Трамп висловлював недовіру до висновків розвідки США щодо втручання Росії у перебіг президентських виборів в США. Повідомлялось також, що новообраний президент готує реформу системи американської розвідки з метою дистанціювати її від політики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...