facebook

Чалий пояснив, чому Порошенко не поїде на інаугурацію Трампа

Служба протоколу адміністрації США не передбачила участі глав держав у церемонії інаугурації 45-го президента Сполучених Штатів Америки.

Так посол України в США Валерій Чалий в інтерв’ю “Укрінформу” пояснив те, що президента Петра Порошенка не буде на інаугурації Дональда Трампа.

dc2eb96-trump-hey

За його словами, це усталена практика.

“Навколо цього питання виникло багато спекуляцій. Причому вони не припиняються”, – констатував український дипломат.

“Посольство отримало офіційну ноту від американського протоколу, що нинішня інаугурація за рівнем участі від країн проходитиме за тими ж правилами, що і в попередні роки. Тобто, на ці офіційні заходи запрошуються посли, і ніяких запрошень лідерам держав не надсилається”, – пояснив Чалий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через це, наголосив посол, питання, чи їде президент України до США, не стоїть, як і питання, чи їдуть інші президенти.

“На сьогодні такий формат не передбачено”, – підсумував він.

Між тим, екс-президент США Джордж Буш-молодший разом із дружиною планують бути на церемонії інаугурації Дональда Трампа 20 січня, повідомляють американські ЗМІ.

А 41-й президент США Джордж Буш-старший відмовився від участі в церемонії інаугурації, пославшись на стан здоров’я.

Зі свого боку, колишній глава Білого дому Білл Клінтон і кандидат у президенти Хілларі Клінтон нібито прийдуть на церемонію.

“Два добре поінформованих джерела повідомили, що протягом останніх кількох тижнів Хілларі Клінтон обговорювала з довіреними радниками й друзями, чи варто їй бути на інаугурації. За інформацією джерел, вона і президент Клінтон вирішили зробити це з почуття обов’язку й поваги до американського демократичного процесу”, – зазначає New York Magazine.

Свою першу прес-конференцію Трамп планує провести 11 січня у Нью-Йорку.

Республіканець Дональд Трамп випередив свою суперницю від демократів Хілларі Клінтон на виборах президента США 8 листопада 2016 року, отримавши 276 голосів виборників.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...