facebook

Директор Інституту серця: Халатність Супрун забрала більше життів українців, ніж війна

Кардіохірург, директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров звинуватив міністра охорони здоров’я Уляну Супрун в провалі медичних реформ.

За його словами, з моменту призначення Супрун в роботі МОЗ простежуються тільки безвідповідальність заяв, непродуманість рішень, авантюризм в стратегії розвитку.

todurov-e1483303085399

“Програма по серцево-судинним захворюванням передбачала закупівлю на 364 млн грн швидкодопомогових витратних матеріалів, які могли врятувати десятки тисяч життів. Ви не провели цю закупівлю. Я абсолютно відповідально заявляю (і можу це повторити в суді) – ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна за останні роки. Ви розумієте свою відповідальність (в тому числі і кримінальну) за халатне ставлення до своїх обов’язків? “, – написав Тодуров на своїй сторінці в фейсбук.

Він зазначив, що проблеми у МОЗ не тільки з програмою серцево-судинних захворювань.

“Що говорити про інших? Ви здається вирішили лікувати онкологію профілактикою? Ваш заступник – Лінчевський заблокував роботу Інституту Серця. Чи не підписав жодного офіційного документа за останні 4 місяці. Вже четвертий місяць він відмовляє нам у відкритті філій в Донецькій і Луганській областях, де населення і військові взагалі залишилися без кардіохірургічної допомоги. Це просто знущання над людьми. Ви особисто відмовили нам у програмі “штучне серце” (представлене в ролику привітання президента, як найкраще досягнення України в 2016 році) навіть після звернення до вас кількох народних депутатів “, – відмітив кардіохірург.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...