facebook

В УКРАЇНІ ЗБАНКРУТУВАВ ЩЕ ОДИН БАНК

20 травня, Правління Національного банку України прийняло рішення № 8 “Про віднесення Публічного акціонерного товариства “Фідобанк” до категорії неплатоспроможних”, повідомляє прес-служба НБУ.

photo_sizeds

12 травня 2016 року почався відтік коштів з рахунків юридичних осіб та коштів інших банків. Виведення активів на пов’язані із акціонером установи не здійснювалось.

У результаті відтоку коштів клієнтів, який за 12-13 травня склав близько 200 млн. грн, 16 травня почались проблеми з виконанням зобов’язань перед клієнтами.

Станом на 20 травня 2016 року загальна сума невиконаних ПУАТ “Фідобанк” операцій клієнтів перевищила 500 млн. грн. (9% від його зобов’язань).

Варто підкреслити, що ПУАТ “Фідобанк” не звертався до Національного банку за отриманням рефінансування, а 17 травня 2016 року повідомив про відмову потенційного інвестора від участі у докапіталізації банку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, у 2015 році проведено діагностичне обстеження ПУАТ “Фідобанк” та у січні 2016 року затверджено необхідний обсяг докапіталізації банку.

Попри це, НБУ аголошує, що 98% (97,7 тисяч осіб) усіх вкладників ПУАТ “Фідобанк” отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Сума відшкодування складає приблизно 1,8 млрд. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...