facebook

Обама прокоментував санкції проти Росії

Президент США Барак Обама прокоментував рішення про висилку російських дипломатів і введені санкції проти РФ, назвавши такі дії “необхідним і адекватною відповіддю”.

Коментар президента опубліковано на сайті Білого дому.

630_360_1455701460-2178

За словами Обами, вся американська громадськість має бути серйозно стурбована діями Росії. Президент США підкреслив, що РФ не тільки впливала на президентські вибори за допомогою санкціонованих у вищих ешелонах російської влади кібератак, але й здійснювала безпрецедентний тиск на американських дипломатів у Москві.

“Тиск здійснювали співробітники спецслужб та поліції, що не могло залишитися без відповіді”, – заявив Обама.

Президент США підкреслив, що представлений громадськості пакет – ще не вся відповідь Росії за її діяльність. Будуть ще і непублічні дії, які запровадять тоді, коли це буде необхідно. Обама закликав друзів і союзників США у всьому світі об’єднати зусилля для протидії порушенню міжнародного законодавства Росією та її впливу на демократичні уряди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Обама повідомив, що його адміністрація представить у найближчі дні в Конгресі доповідь про зловмисному вплив Росії на вибори в США.

Як раніше повідомляло агентство, США видворяють 35 російських дипломатів і запроваджують нові санкції через кібератаки. У РФ пообіцяли вже сьогодні оголосити про заходи у відповідь.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...