facebook

Як зустріти Новий рік в містах-мільйонниках України

Кажуть, як зустрінеш Новий рік — так його і проведеш. Якщо ви ще не вирішили, куди піти – “Обозреватель” пропонує гід по новорічних подій в найбільших містах України. Заряджайтеся задоволенням і драйвом на весь рік!

fe097adaab7fc0f36102b8ec2815a488

Київ

За найскромнішими підрахунками, всіляких ярмарків і фестивалів, приурочених до головної ночі року, в столиці налічується більше двох десятків. Ось лише кілька з них.

Новорічний ярмарок на Софійській площі

kiev

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Де: Софійська площа, Володимирський проїзд.

Тут, як і в минулі два роки, гостей зустріне головна новорічна ялинка України (26 метрів заввишки!), встановлена ще 3 грудня. Різдвяний ярмарок у Володимирському проїзді, а також Місто розваг на Михайлівській площі — з льодовими скульптурами, гірками для катання, каруселями і колесом огляду приймають гостей вже з середини місяця. Новорічне свято розпочнеться о 22:00 31 грудня і завершиться ближче до 2-3 години ночі 1 січня.

Шоу буде включати в себе живі виступи зірок естради, джазових колективів, виконавців народних пісень, музичну підтримку забезпечить Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр.

505265100

Крім того, гостям свята обіцяно грандіозне світлове шоу, яке поєднає дві легендарні дзвіниці — Софійську і Михайлівську в єдине ціле.

Вирушаючи на площу, будьте готові до штовханині: як передбачається, новорічні та різдвяні шоу в цьому році відвідають не менше 5 мільйонів осіб, що більш ніж в два рази перевищує населення столиці.

Ярмарок “Нове Різдво на Хрещатику”

Де: Хрещатик

З 17 грудня по 8 січня тут працюють каток і карусель, ялинковий маркет, де можна придбати дизайнерські ялинки і прикраси, сферичний кінотеатр і приймальня Святого Миколая. Поруч лотки з зимовим вуличним фастфудом. Щодня з 18:00 до 22:00 на ярмарку проводиться дискотека, яку ведуть популярні діджеї. Природно, в новорічну ніч шоу триватиме північ.

598073412

Де: Контрактова площа, сквер біля пам’ятника гетьману Сагайдачному.

Фестиваль розпочав роботу ще 23 грудня і триватиме до 9 січня. Ця новорічна локація включає в себе новорічну ялинку, будиночок-резиденцію Діда, каток, каруселі та зони дитячих розваг, а також Казкову ярмарок, де продаються іграшки і ялинковий декор, лаунж-зону і сцену, звідки шоу-колективи привітають гостей ввечері 31 грудня.

Фестиваль “Зима на ВДНГ”

Де: на території Національного Експоцентру України, вул. Академіка Глушкова, 1.

608637632

Ялинка тут скромніше, ніж на Софійській площі, — всього 8 метрів. Зате її прикрасять кількома десятками тисяч вогнів. Крім того, на ВДНГ найбільший каток під відкритим небом — площею чотири тисячі квадратних метрів! Кататися на ньому можна буде і в новорічну ніч.

Навколо ковзанки розмістилися фуд-корти з традиційної зимової вуличною їжею. Поруч 70-метрова гірка висотою 12 метрів, кататися з якою можна на надувних санках-“ватрушках” для тюбінга. Має сенс заглянути в павільйони навколо центральної площі — крім всіляких ярмарок майстрів, тут розташована резиденція Санта-Клауса. По території фестивалю курсує паровозик. Вхід на фестиваль — безкоштовний, в тому числі і в новорічну ніч.
Банкети та вечірки

Тих, хто не готовий зустрічати Новий рік на вулиці, чекають на новорічні банкети та вечірки в ресторанах і культурно-розважальних центрах.

Наприклад, в Гольф-центрі на Оболонській набережній пропонують зустріти Новий рік у стилі “Мулен-Руж” (банкет, танцювальні майстер-класи та шоу); вартість квитків від 2500 грн. Ресторан-музей національної кухні “Щекавиця” обіцяє “справжній український” свято, квитки від 1000 грн, включаючи бонус від закладу — торт.

Меломанам варто заглянути в клуб Atlas, на вечірку Єті-party: гостей зустріне гігантський Йеті, а розважать — діджей O. Torvald, групи The Erised, Epolets, Bahroma, Водії та інші. Вартість участі у вечірці коливається від 500 до 1500 грн

Львів

У новорічному Львові аншлаг, як і всі останні роки. І туристи з усієї України з’їжджаються сюди не даремно.

Різдвяний ярмарок і головна ялинка

Де: пл. Свободи, площа перед Оперним театром.

157238316842701284181891636574119n

Пишна ялинка заввишки 20 метрів, прикрашена дерев’яними іграшками яворівських майстрів і оновленої ілюмінацією, вже чекає візитерів перед Театром опери та балету. Тут же проходить традиційний ярмарок майстрів, де можна купити милі новорічні подарунки з національним колоритом, солодощі у ряджених панянок-лоточниц, традиційну вуличну. У новорічну ніч тут пройдуть традиційні вуличні гуляння з виступами джазових та народних колективів.

Ярмарок на площі Ринок.

Де: площа Ринок, біля Ратуші.

Цей ярмарок – логічне продовження ярмарку на площі Свободи, дві локації пов’язані один з одним пішохідними маршрутами по ошатним вулицях старого Львова.

Саме на площі Ринок заплановано саме грандіозне новорічне подання — вечірка з унікальним 3D-шоу. Розпочнеться вона о 23:30 проводами минає, а потім продовжиться яскравою зустріччю Нового року і об’ємним кольоро-звуковим перфомансом. Щоб повноцінно насолодитися шоу, кожен глядач отримає спеціальні червоно-сині окуляри 3D.
Новорічна вечірка в Парку культури і відпочинку.

Де: Парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького.

Зустріч Нового року в парку влаштовує “Радіо Люкс”, обіцяє всім гостям запальний музично-танцювальне шоу з конкурсами та призами під керівництвом провідного Тараса Вишні.

Банкети та вечірки

Новий рік в популярному ресторані “Гуцульська гражда” обійдеться від 500 грн/чол, а програма “Львівське кабаре” в “Веселих пеньках” — від 1250 грн.

Харків

Місто традиційно славиться гігантоманією, і в черговий раз підтвердить це в Новий рік: саме тут встановлена найвища ялинка України — 36,5 метрів! Крім того, у місті пройдуть понад 50 новорічних та різдвяних заходів.

Новорічна ніч на площі Свободи

Де: площа Свободи.

harkov

Крім ялинки, на головній площі міста функціонує містечко розваг з гірками, каруселями для дітей, фуд-корти з вуличною їжею, а також встановлена сцена, на якій ввечері 31 грудня пройде театралізоване дійство з участю казкових персонажів. Рівно опівночі 31 грудня, під бій годин, на ній з’явиться Дід Мороз, а після зустрічі Нового року свято продовжиться виступами різноманітних музичних колективів.

Розважальна програма “Зустрічаємо разом Новий рік”

Де: центральний парк культури і відпочинку ім. Горького.

В оновленому парку встановлена 20-метрова ялинка, а також вертеп і будиночок Діда Мороза. У святкову ніч до 5 ранку будуть працювати атракціони: особливим шиком серед городян вважається зустріти Новий рік в кабінці колеса огляду на висоті 55 метрів над містом. На центральній сцені парку (біля колеса огляду) і на другорядних сценах будуть без перерви виступати музичні і танцювальні колективи.

Банкети та вечірки

Участь у програмі “Новорічна вечеря” у гольф-клубі Superior, що включає банкет у величезному залі з каміном, обійдеться в 2000 грн/чол; новорічна програма “Снігова королева” у популярному шоу-ресторані Altbier — від 500 грн.

Одеса

Українська столиця гумору не відстає від інших міст за масштабністю святкувань.

Новий рік на Думській площі

Де: Думська площа

1k6a0331

Ялинку висотою 20 метрів встановили ще в день Святого Миколая, а до Нового року поряд з нею буде змонтована величезна сцена, оточена фуд-кортів. Гостям столиці гумору” обіцяна ніч музики, сміху і веселих конкурсних розваг, учасниками якої стануть Дзідзьо, Ольга Полякова, група “Слов’яни”, “Odessa Jam Band”, джазові ансамблі. DJ-парад триватиме до 3:00 ночі.

odessa

Новорічні ярмарки

Де: Приморський бульвар, вулиця Дерибасівська.

Ще одне традиційне місце гулянь — Приморський бульвар — уже кілька днів живе очікуванням прийдешнього торжества: тут встановлені ярмаркові будиночки, де можна придбати новорічні прикраси, забавні подарунки, солодощі та вуличний фаст-фуд. Схожа ярмарок проходить і неподалік, на Дерибасівській; а ще там можна посидіти в одному з численних ресторанів і кафе з видом на яскраву гуляє натовп.

Банкети та вечірки

В готелі “Чорне море” пройде новорічний бал-маскарад у французькому ретро-стилі. Дрес-код відповідний. Вартість з урахуванням банкету — від 2600 грн. Клуб “Палладіум” запропонує гостям шоу-карнавал за досить скромною вхідний вартості — всього 250 грн (банкет не включений)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...