facebook

Як і за скільки часу можна отримати американське громадянство: досвід українця

Андрій Бойчук, засновник Immigrant Porada – платформи для українських іммігрантів – розповів про процедуру отримання громадянства США. У 2017-му в Андрія мав завершитись термін дії Green card, тож він вирішив податись на отримання громадянства. Усе відбувалось у чотири етапи.

1-5bq0qtd7frlcmz1oosttcg

Перший етап – подача документів і заявки на громадянство в Immigration. “Я всі документи вислав 12 грудня 2015 року. Надіслав пріоритетний лист, який надходить через 2 дні, але мені прийшло СМС-повідомлення, що мою справу було отримано лише 23 грудня”.

Другий етап – це відбитки пальців. “Вам має прийти лист, у якому вказано місце і дату для цієї процедури. Мені призначили 11 січня 2016 року. Тобто можна припустити, що пройшов 1 місяць.

Третій етап – інтерв’ю. “Потім я чекав листа-запрошення на інтерв’ю. Я не пам’ятаю, коли прийшов лист, але співбесіду мені призначили на 10 березня 2016 року, тобто від відбитків пальців пройшло 2 місяці, а від подачі документів – 3 місяці”.

Четвертий етап – це присяга. “Її мені призначили на 20 квітня 2016 року, тобто через 1 місяць і 10 днів після проходження співбесіди. Відразу цього дня (20 квітня) мені видали сертифікат”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ввесь процес від подачі заявки до отримання сертифікату зайняв 4 місяці і 10 днів.

В різних брошурах написано, що Immigration тяжко працює над процесом. І мушу признатися, що це правда, оскільки колись це займало мінімум 6 місяців.

iporada-citizenship-4-4-1-768x576-2x

До речі, усіх документів, яких я подав, було достатньо, тож не треба було нічого додаткового. Тому все так пройшло гладко. Бували випадки, коли ви щось неправильне надсилаєте чи не додаєте потрібні документи. Тоді це може зайняти довше, мабуть, мінімум 2-3 тижні за кожен неправильний документ чи інформацію”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...