facebook

Антимонопольний комітет зобов’язав Київраду скасувати заборону на нічний продаж алкоголю

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) визнало рішення Київради про заборону реалізації алкоголю в нічний час незаконним і зобов’язало скасувати його протягом місяця, передає Інтерфакс-Україна.

81_main_ukr

Відповідне рішення було прийнято адміністративною колегією у вівторок за результатами відкритого засідання, повідомив на своїй сторінці у Facebook глава Київського територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

“Сьогодні адмінколегія Київського обласного тервідділення визнала дії Київради щодо прийняття рішення №19/1024 від 22 вересня 2016 року Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об’єктах торгівлі на території Києва з 23:00 до 10:00 порушенням закону Про захист економічної конкуренції та зобов’язала Київраду в місячний термін скасувати вказане рішення”, – пише він.

Як зазначається в тексті рішення, опублікованому Хмельницьким, Київрада має право оскаржити це рішення протягом двох місяців.

Нагадаємо, 22 вересня, Київська міська рада прийняла рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі Києва з 23:00 до 10:00 (крім ресторанів). Рішення набуло чинності 12 жовтня. Як заявляв керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, воно необхідно для зниження рівня вуличної злочинності. Відповідне рішення підтримали 86 депутатів Київради.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

17 березня Київська міська рада заборонила продавати алкогольні напої у МАФах. Це рішення спровокувало низку протестних акцій з боку їх власників.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...