facebook

Після стабілізації “Приватбанку” держава його продасть

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про намір державної влади продати націоналізований “Приватбанк”.

SONY DSC

SONY DSC

“Після переходу цього банку в державну власність доля державних банків у банківському секторі є досить значною. У планах держави не є бути власником такої великої частки на банківському секторі”, – сказав він на прес-конференції.
“Тому після того, як банк стабілізується повністю, почне реалізовувати стратегічний план, держава планує цей банк продати. І це створить нормальні конкурентні умови на ринку. Продати за прозорими умовами”, – заявив міністр фінансів.
Міністр також повідомив, що “ліквідація дефіциту “Приватбанку” відбудеться в кілька етапів”, спершу Мінфін випустить облігації на суму 43 мільярди гривень.
“Важливо, щоб власники самі звернулися до уряду з проханням увійти до капіталу банку, а також взяли на себе зобов’язання щодо сприяння спокійній передачі банку у державну власність, а також зобов’язання стосовно реструктуризації портфелю уже після переходу банку в державну власність, що компенсує витрати державі, понесені під час переходу банку у державну власність”, – сказав він.
У свою чергу, голова Національного банку Валерія Гонтарева зазначила, що “тимчасова адміністрація вже працює в цьому банку”.
“Але це ніякого значення не має, тому що ми не призупиняємо операції банку”, – наголосила вона.
“Міністерство фінансів за 2 дні повинно визначитися з менеджментом, повинно переоформити та купити цей банк за 1 гривню. Після цього тимчасовий адміністратор повинен зробити конвертацію цих зобов’язань у капітал”, – заявила Гонтарева.
Як відомо, у неділю 18 грудня Національний банк відніс “Приватбанк” до неплатоспроможних, а Кабінет міністрів та РНБО підтримали ініціативу про перехід цього банку у 100%-ву держвласність.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...