facebook

Замах на Шокіна: в СБУ заявили, що слідство у справі веде Військова прокуратураЗамах на Шокіна: в СБУ заявили, що слідство у справі веде Військова прокуратура

Слідство у справі про замах на колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна веде Військова прокуратура.

Ãåíåðàëüíûé ïðîêóðîð Óêðàèíû Âèêòîð Øîêèí âî âðåìÿ áðèôèíãà â Êèåâå, 2 íîÿáðÿ 2015 ã. Â ýòîò äåíü â Êèåâå ñîñòîÿëñÿ áðèôèíã ãåíåðàëüíîãî ïðîêóðîðà Óêðàèíû Âèêòîðà Øîêèíà è ïðåäñåäàòåëÿ Ñëóæáû áåçîïàñíîñòè Óêðàèíû Âàñèëèÿ Ãðèöàêà îòíîñèòåëüíî ñîáûòèé â ãîðîäå Äíåïðîïåòðîâñê. Ôîòî Ñèíèöà Àëåêñàíäð / ÓÍÈÀÍ

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

“Справу по замаху на Шокіна веде Військова прокуратура. Тому за коментарями краще звертатись до них. Ми надаємо прокуратурі всебічну допомогу, виконуємо окремі доручення, але по суті коментувати може лише Військова прокуратура”, – сказала Гітлянська.

Як повідомляв УНІАН, раніше в СБУ заявляли, що справа про замах на Шокіна перебуває в їхньому провадженні. Зокрема на брифінгу 23 лютого про це сказав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук. За його словами, слідство у справі за фактом замаху на генпрокурора значно просунулось. «Справа знаходиться у провадженні слідчих СБУ. Ми останнім часом зібрали додаткову доказову базу, слідство суттєво просунулося. Але, на жаль, не можу говорити про деталі, оскільки не маю дозволу слідчого», – сказав він. Також Ткачук додав, що не може навіть сказати, чи є конкретні підозрювані у цій справі.

Довідка УНІАН. 2 листопада 2015 року близько 22.00 було обстріляно робочий кабінеттодішнього генпрокурора Шокіна. Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

3 листопада заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що за фактом посягання на життя генпрокурора було відкрито кримінальне провадження за ст. 112 Кримінального кодексу України (замах на державного діяча), що карається позбавленням волі на строк до 15 років або пожиттєвим позбавленням волі. За словами Матіоса, слідство проводить Служба безпеки України, прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...