facebook

Новорічні корпоративи: інструкція для інтроверта

Колеги весело святкують, хтось цілується під ялинкою, бос співає у караоке, а де ж інтроверт? Онде він, нервово стискає свій келих, дивиться в підлогу та чекає, коли можна буду непомітно сховатися в спокійному куточку.
9c894f0-party3

Як пережити новорічні святкування, якщо ви – не “соціальний метелик”, поради наводить The Guardian.

Не напивайтеся

Якщо ви нервуєтеся, вам може здатися, що кілька келишків “для хоробрості” допоможуть, але насправді вони можуть лише погіршити ситуацію.

“Хоч це і вечірка, не забувайте, що це й ділова подія, а не звичайний вечір у клубі на вікенд. Обмежте ваше споживання алкоголю, щоби бути певним, що завжди себе контролюєте – особливо якщо маєте тенденцію давати “конструктивні відгуки” начальству”, – радить експерт із мови тіла Індія Форд.

69b63b1-party1

Пам’ятайте, що навколо вас – такі ж люди

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У це може бути важко повірити, але більшість людей можуть теж відчувати ніяковість на подібних зібраннях.

“Вийдіть із зони комфорту та поспілкуйтеся з якомога більшою кількістю людей – ніколи не знаєте, як багато можливостей може народитися з цієї взаємодії”, – радить Форд.

Якщо вам складно починати розмову, психолог Гері Вуд радить спершу зробити кілька глибоких вдихів.

“Хороший початок – це коментар щодо того, що вас оточує, ось чому так багато людей розмовляють про погоду. На вечірці це може бути їжа, приміщення, будь-що. Коли розмова вщухає, спробуйте повести її далі, спитавши людей про їхні інтереси. Але не заглиблюйтеся. Не чекайте, що на вечірках розмови будуть глибокими та значущими”, – каже Вуд.

Якщо зав’язли, вибирайтеся чемно

Якщо ви – тиха і сором’язлива людина, ви легко можете зав’язнути в розмові з кимось і не знати, як її припинити.

“Якщо бачите, що людина, з якою ви балакаєте, нудна, і розмову підтримувати важко, просто чемно підіть. Сходіть до ванної кімнати чи за новим напоєм або скажіть: “Було так приємно з вами поспілкуватися, але он щойно зайшов колега, якого я кілька місяців не бачив, мушу привітатися”, – радить Лю Лі, засновниця платформи стартапів для жінок-підприємців.

“Просто скажіть “було приємно з вами поговорити” і йдіть далі. Вечірки – для спілкування”, – вважає Вуд.

Встановлюйте зоровий контакт

“Ось гарна порада, заведіть собі звичку, коли знайомитеся, звертайте увагу на колір очей співрозмовника – вам не треба його запам’ятовувати, просто зверніть увагу. Це поможе невербально встановити миттєвий зв’язок і вибудувати контакт; і не лише це, також вас несвідомо сприйматимуть як людину, гідну довіри та приємну”, – каже Форд.

“І не дивіться поверх плеча людини, хто там є іще – це одразу ж зруйнує контакт, а вас вважатимуть грубіяном”, – додає вона.

Показуйтеся

Навіть якщо вам несила витримати вечірку до кінця, дуже важливо, щоби ви на ній таки показалися. Випийте келих, з’їжте пиріжок та чемно підіть додому раніше, використавши поважну причину – але неодмінно побувайте на святі, наголошує Лідія Фейрман, HR консалтингової компанії.

Нагадаємо, справжня інтроверсія та соціофобія різняться між собою, мов яблуко та апельсин, кажуть психологи. І якщо перше – це вроджене, то друге – набуте, і з ним можна поборотися.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...