facebook

МВФ назвав вирішення питання боргу України перед Росією однією з умов нового траншу

Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликав Росію і Україну досягти вирішення питання по боргу Києва в найближчій перспективі, оскільки дане рішення пов’язується з рішенням про виділення чергового траншу. Як передає РІА “Новости”, про це у Вашингтоні заявив глава недавньої місії МВФ в Київ Рон ван Руден.

1447247037_1447073894_14914

“Це завжди враховувалася при прийнятті рішення, оскільки це прострочення бондів, і ми закликаємо обидві сторони працювати над виробленням рішення в контексті виконання програми”, – сказав він.

Однак на питання, чи досягнутий прогрес у цьому відношенні, він відповідати не став.

“На цьому поки все”, – відповів він на питання про прогрес у питанні боргу перед РФ.

Руден також заявив, що надання траншу Україні до кінця 2016 року “технічно неможливо”. Місія МВФ працювала в Києві з 3 по 17 листопада. Після завершення роботи МВФ закликав Україну прийняти узгоджений з фондом бюджету на 2017 рік і продовжити реалізацію реформ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Від результатів роботи місії, зокрема, залежало отримання Києвом четвертого траншу фінансової допомоги в розмірі 1,3 мільярда доларів до кінця 2016 року. Чотирирічна програма фінансової допомоги МВФ, зокрема, передбачає виділення Україні 17,5 мільярда доларів. У березні 2015 року було перераховано перший транш у 5 мільярдів доларів, у серпні того ж року – другий транш на 1,7 мільярда. Фонд перевів третій транш кредиту Україні на суму 1 мільярд доларів 16 вересня.

Раніше “Країна” повідомляла, що Рон ван Руден заявляв про те, щоб зрівняти за рівнем розвитку України з європейськими країнами, нашій країні потрібні десятиліття.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...