facebook

3 віруси для мобільного телефону, які можуть вкрасти гроші із вашого рахунку

За останні кілька років хакери придумали десятки нових способів викрадати кошти у власників платіжних карток через смартфони, оснащені операційною системою Андроїд. Здебільшого це віруси, замасковані під повідомлення і мобільні додатки.

25d826334aa68d80496f6881cf928651

Портал “Знай” пропонує ознайомитися із найпопулярнішими вірусами, що можуть викрасти кошти із вашої зарплатної картки чи кредитки, якщо вона синхронізована із мобільним пристроєм.

Проникає через соцмережі

Вірус під назвою Shedun завантажується із повідомлень в соцмережах і через вікна, які спливають.

“Цей вірус сам втановлює різні програми хакерів, які можуть зчитувати дії в інтернеті користувача, бачити всі його паролі. В тому числі й при користуванні банківським рахунком”, – говорить порталу “Знай” Олег Сич, із компанії, що займається розробкою антивірусів “Зілля”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, цю програму майже неможливо видалити. Вона щомісяця оновлюється й пристосовується до антивірусів. Заражений телефон від неї може врятувати тільки перепрошивка.

Встановлюється через SMS

Цей вірус приходить у вигляді лінку на смартфон. У тексті повідомлення може йтися про якусь програму лояльності чи знижку. Буде пропозиція перейти за лінком.

“Це нова програма. Називається Mazar. Вона працює за тією ж схемою, що і троянські програми. Заражає весь телефон. Дані передає хакерам. Цікаво, що завдяки Mazar зловмисники можуть отримати управління телефоном”, – пояснює спеціаліст.

Тобто якщо потрібно активувати код для входу у систему інтернет-банкінгу, вони можуть це зробити замість власника.

Виявити програму можуть більшість нових антивірусів.

Поширюється разом із мобільними додатками

Через безкоштовні програми-додатки для Андроїд нерідко проникає Triada. Вірус працює за модульною схемою, тому малопомітний. Він спочатку встановлює одну свою версію, потім її оновлює. Таким чином є малопомітним для стандартних антивірусів.

“Цей вірус встановлюється в інші програми. Пристрій починає гальмувати й зависати. Як і Mazar, через цю програму можна керувати телефоном дистанційно. Цей принцип використовують зловмисники. Особливо для перерахунку коштів на свій рахунок”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...