facebook

Біля берегів Одеси знайшли поклади 40 млрд кубометрів газу

Єдине в Україні державне науково-дослідне судно «Шукач» повернулося з наукової експедиції, що проходила в Чорному морі в межах Кілійського-Зміїного уступу на півдні Одеської області. У результаті експедиції були виявлені великі родовища газу, повідомляє прес-служба Держгеонадр України.

iskatel

«За оцінками вчених, запаси газу становлять не менше 40 млрд кубометрів газу на площі 7000 квадратних метрів. Це мінімальні цифри, на які можна розраховувати», — зазначив керівник Держгеонадр Микола Бояркіна.

d47165aa-451e-11e5-_959851c

Також учені зазначають, що Чорне море має великий потенціал. Адже, крім вуглеводнів, Україна може видобувати ряд інших корисних копалин. «Чорне море — дивовижне море не тільки своїм розташуванням, але і геологічними покладами. Біля Чорного моря багатий потенціал вуглеводнів різного прояву. Зокрема, в Північно-західній частині тисячі газових факелів, які розташовані на дні. Крім газу і нафти, дані георозвідки попередніх років свідчать про наявність джерел прісної води, є розсипи мінералів рідкісних металів (ільменіт, рутил, циркон, монацит). На дні Чорного і Азовського морів є навіть невеличкі розсипи тонкого золота. Якщо Україна продовжить геологорозвідку шельфу Чорного моря — це забезпечить успіх країни», — упевнений академік НАН України Євген Шнюков.

Державна служба геології та надр України продовжить сейсморозвідувальні і геохімічні роботи в межах Кілійського-Зміїного уступу, острів Зміїний і уступ Крыловского в наступному році. Ділянка геофізичних досліджень, на якому будуть продовжувати працювати вчені має площу 6770 км2. В адміністративному відношенні він примикає до південної частини Одеської області, глибини моря тут 10 — 45 м.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...