facebook

Д.Трамп оголосив про обрання держсекретарем США Р.Тіллерсона

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Обраний президент США Дональд Трамп обрав генерального директора ExxonMobil Рекса Тіллерсона на посаду державного секретар США. Про це оголосила його перехідна адміністрація, передає УНН з посиланням на CNN.

8a44414a39d8bed11e1b9a19507bdddaf0e4f77e

“Обраний президент Дональд Трамп обрав генерального директора ExxonMobil Рекс Тіллерсон на посаду державного секретаря”, – йдеться у повідомленні з посиланням на перехідну адміністрацію.

Вказано, що 64-річний Р.Тіллерсон не має ніякого формального досвіду у сфері зовнішньої політики, але побудував тісні стосунки з багатьма світовими лідерами, маючі масштабні угоди по всій Євразії і Близькому Сході від імені найбільшої в світі енергетичної компанії.

“Його завзятість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики робить його відмінним вибором для держсекретаря”, – йдеться в заяві Д.Трампа.

Керівник нафтової компанії ExxonMobil Рекс Тіллерсон посідає чільне місце в сегменті бізнесу з Росією у сфері енергетики. Раніше президент Росії Володимир Путін нагородив Р.Тіллерсона орденом “за значний внесок у зміцнення співпраці в паливно-енергетичному секторі”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2011 році Exxon Mobil підписала угоду з найбільшою державною нафтовою компанією Росії “Роснефть” зі спільної розвідки і видобутку нафти. Відтоді ці дві компанії створили 10 спільних підприємств з реалізації проектів в Росії, але західні санкції проти Москви сповільнили інвестиції Exxon Mobil. Р.Тіллерсон висловлювався критично щодо санкцій Заходу, які змусили його компанію відмовитися від деяких проектів і спричинили, за його словами, збитки Exxon Mobil у щонайменше мільярд доларів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...