facebook

Тепер виростити зуби стане можливим в будь-якому віці

Неймовірне відкриття професора стоматології з Колумбійського університету США потрясла науковий світ! Виявляється, що зуби можна виростити в будь-якому віці. Це дозволить нам обходитися без імплантатів і незручних протезів.

zub-e1481058400379

 

Проблема в тому, що установка імплантантів вимагає неодноразового відвідування лікаря і часто супроводжується болем, дискомфортом і запаленням.  А ось професор Мао пішов іншим шляхом! Тепер ви можете виростити зуби самостійно !

Ось уже багато років в джерелах масової інформації періодично з’являються повідомлення про те, що стало можливим вирощування зубів на місці втрачених або пошкоджених. Це, природно, не може залишити байдужими людей, для яких відсутність зубів стало проблемою. Що ж відбувається в цій області насправді?

Як виростити зуби

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лікар розробив технологію вирощування зубів безпосередньо в порожній альвеолі, і цей метод зробив революцію в світі стоматології.

Джеремі Мао з натуральних матеріалів зробив каркас, який за формою нагадував реальний зуб, і помістив в нього стимулятор росту. Піддослідному тварині він впровадив зачаток такого зуба в порожню альвеолу. Пориста структура каркаса дозволила стовбуровим клітинам організму тварини мігрувати в цю конструкцію.

В середньому через 9 тижнів у випробовуваних виростали зуби, які ідеально приживалися з відновленням періодонтальних зв’язок.

За методикою Мао в щелепу пацієнта буде імплантований каркас з капролактона і гідроксиапатиту, є біосумісними полімерами. Цей каркас отримують методом тривимірного друку, його конструкція передбачає велику кількість канальців діаметром 200 мкм, заповнених специфічними речовинами, стимулюючи клітинний ріст  і Морфогенія кістковим білком.

Ці фактори змушують власні стовбурові клітини пацієнта виробляти тканину зуба, причому в строго визначеному напрямку, формуючи повноцінний зуб правильної форми. У підсумку виходить практично природним шляхом вирощений зуб.

Результат відкриття професора Мао: відтепер з’явилася можливість всього за 9 тижнів виростити зуб прямо в роті пацієнта.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...