facebook

Не будіть «Скаженого пса»

Кожен мав можливість спостерігати за роботою механічних годин: єдине, що вловлює очей – обертання секундної стрілки. Хвилинна і годинна стрілки рухаються повільно і непомітно для ока. Просто під час наступного перегляду вони виявляються на нових місцях. Інша справа, якщо з годин зняти кришку, там виявиться більше деталей і більше руху. Тоді приблизно стає зрозумілою складність сукупних рухів безлічі коліщаток, які надають стрільцям прості й непомітні рухи.

68460fa394fd8c06f63b39fa606fbeb6

Приблизно те ж саме відбувається і з військовими операціями, – розмірковує anti-colorados на Лінії оборони. – Поки увага прикута до одного місця найбільш гучних подій, в інших місцях йде не менш, а можливо, і більш важливе рух, який залишається за кадром. Лише фахівці, яким належить спостерігати саме ці речі, розуміють, що відбувається і у що все це може вилитися.

Але вже і прості громадяни мають досвід спостереження за подібними речами. Наприклад, влітку 2008 року через курортне місто Сочі в бік Абхазії потягнулися ешелони з бойовою технікою.

d521fd_1

Це було нове видовище і люди це помічали. Мало того, деякі з них приблизно уявляли, що це може значить. І як мінімум двоє з них, жінки, подзвонили своїм родичам в Грузію і попередили про те, що туди рухаються війська. Це було за кілька днів до «неспровокованого» обстрілу грузинськими військовими добрих і душевних російських «миротворців». Коли стався «обстріл», війська вже були розгорнуті в Абхазії і на північної кордоні Грузії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тут з’ясовується вражаюча річ: росіяни тільки у виняткових випадках ведуть мову про власні втрати. Наприклад про те, скільки їх гине в день, тиждень або місяць в боях за Лугандон – тиша. Скільки в Сирії – таємниця. А ось скільки при «підступний обстрілі миротворців» — будьте ласкаві! Або ось приблизно те ж саме вчора в Алеппо. Там обстріляли госпіталь, і хтось з російських замружився, так сморід на весь світ. Точно так, як і з зажмуренным пілотом. А адже там росіяни гинуть сотнями. Сам факт оприлюднення окремих втрат вже можна вважати провокацією. Але це відступ від теми.

Те ж саме спостерігали і ми, коли з усієї Росії в Ростовську область, нібито на навчання, тяглися ешелони військової техніки. Що це були за навчання, ми чудово знаємо. До речі. Зараз вже таке рух закінчилося. Це – окрема тема, але все це – квіточки. Даний рух тільки набирає обертів, але трохи з іншого боку.

Тільки минулого тижня ми говорили про те, що з району Перської Затоки до Середземного моря були перекинуті два десантних кораблі і особовий склад Корпусу Морської Піхоти загальною чисельністю особового складу до 4000 осіб. Ці дві іграшки, приблизно з Кузю габаритами, але тільки йдуть своїм ходом і не мають жодних проблем з обладнанням і власної авиагруппой. Особливо підкреслимо, що до цього переходу морпіхи квартирували на базі 5-го флоту США в Бахрейні, і якщо допустити, що вони задіяні на заходи в Іраку і Сирії, то там їм саме місце. Але їх перепідпорядкували 6-го флоту і тепер вони в Середземному морі.

Саме по собі цей захід може сказати багато про що. Але ось прийшло повідомлення про те, що тільки що, по тому ж самому маршруту пройшла авіаносна ударна група у складі авіаносця (без дурнів) USS Дуайт Д. Ейзенхауер (CVN 69), есмінця USS Рузвельт (DDG 80), і ракетного крейсера USS Сан — Хасінто (CG 56).

15f4637_1

Авіаносці Дуайт Ейзенхауер і французький Шарль де Голль 06.12.16 в Средиземке…

Як повідомляє командування ВМФ США, перекидання цих сил і засобів обумовлена необхідністю посилення угрупування 6-го флоту США в боротьбі з ИГИЛ саме з цього напрямку. Тут до цієї АУГ приєднаються корвети USS Monterey (CG 61) і Roosevelt, а також есмінці USS Мейсон (DDG 87) і USS Нітце (DDG 94). Там вже знаходяться ударні і допоміжні підрозділи авіації.

Так що сама перекидання всієї цієї мощі вже говорить про багато що. Іноді цілком достатня просто демонстрація такого скупчення сил, а зрідка ця сила починає працювати так, як належить. Кожен може зробити власні висновки з цих перегрупувань і посилення 6-го флоту США.

Зрозуміло, що поки йде процес передачі влади в Штатах, швидше за все, мова може йти лише про накопичення і розгортання сил, бо віддавати наказ на застосування всієї цієї армади буде давати вже новий президент і новий глава Пентагону. До речі про Пентагоні. Є обґрунтовані припущення, що військове відомство США очолить генерал Маттіс, відомий на прізвисько «Скажений пес».

e10247_1

Хтось дуже хотів пограти у війнушку? Гравці збираються.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...