facebook

Хорт пообіцяв витягнути із тюрми Віту Завіруху

Вінницький апеляційний суд звільнив з-під варти Юрія Павленка-Хорта. Вийшовши із залу суду він пообіцяв продовжувати боротьбу проти чинної влади. Буде сприяти звільненню інших політв’язнів в Україні. В першу чергу візьметься допомагати землячці Віті Завірюсі, яку судять у Києві. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

739080_1_w_570

“Я обіцяю, що ніколи не буду співати оди цій владі і хвалити Порошенка. Краще я буду вирощувати капусту в селі чи в крайноьому випадку збирати пляшки. Але ні в якому разі не піду на компроміс із ворогами народу”, – сказав Хорт.

На сьогоднішньому судовому засіданні оголосили про відвід попереднього прокурора, який просив засудити на 7 років тюрми. Адвокат і підсудний не підтримали цього. Новий прокурор не зміг пояснити причину відводу і суддя заявив, що це засідання не стосується. Тоді підсудний сказав своє заключне слово і судді пішли у кімнату нарад. За годину винесли рішення про зміну запобіжного заходу і звільнили з-під варти у залі суду.

Адвокат Юрія Павленка готується до повторного розгляду справи у суді першої інстанції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я працюю з Павленком уже пятий рік. За цей час проти нього порушено більше десятка справ. По цій спроаві він був готовий до тривалого у тримання. Бо знав, що завдав особисту образу Порошенку – розірвав його портрет. Ми готові до продовження розгляду справи. Мабуть це буде знову Вінницький міський суд. Не допитаними залишились ще 186 свідків. Тому це може розтягнутись ще на роки. Доведеться далі протистояти вінницькій мафії Гройсмана-Порошенка”, – заявив адвокат Валерій Палій.

Юрію Хорту висунули підозру в організації та участі в масових заворушеннях 6 грудня 2014 року біля Вінницької облради, побитті працівників правоохоронних органів. Сам він вважає, що затримали за розпорядженням Петра Порошенка за його розірваний портрет. Тримали у СІЗО протягом двох років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...