facebook

Аваков уже підписав рапорт про переведення Киви на іншу посаду

Ілля Кива, який раніше обіймав посаду начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України, повідомив, що глава МВС Арсен Аваков підписав рапорт про його переведення на іншу посаду.

95ee699e7701dcd7573d35882cb5ab08_XL

Про це Кива заявив на прес-конференції в четвер у Києві, пише «Тиждень.ua».

«Рапорт про переведення вже підписаний», – сказав він.

При цьому він не уточнив, на яку посаду переведений, сказавши лише, що залишається в структурі МВС України.

Разом із тим, Кива назвав критику на свою адресу з боку глави Нацполіції України Хатії Деканоїдзе безпідставною, а в деяких випадках і неправдивою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Глава Нацполіції робить досить гучні заяви про відсутність результатів, а гучні затримання – це хіба не результат нашої роботи? На чому вона базує свої твердження, розвішуючи ярлики?», – висловив обурення він.

Кива також назвав брехнею слова Деканоїдзе про його нешанобливі відгуки про ветеранів АТО: «До ветеранському руху я ставлюся з великою повагою… Сам пройшов це (АТО, – ред.)».

Також він повідомив, що просить провести службове розслідування за цим фактом, а також у зв’язку з тим, що йому дали доступ до держтаємниці. «Глава Нацполіції викинула мене, залишивши один на один в тим противником, з яким я боровся», – заявив правоохоронець.

Як повідомлялося, 22 квітня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що подає міністру внутрішніх справ документи на звільнення начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Іллі Киви.

Причиною стало інтерв’ю Киви виданню «Страна», в якому він сказав, що «рано чи пізно» його «все одно завалять» АТОшники, «яким нічого робити, а рука до автомата звикла».

Також Кива зізнався, що користувався послугами повій.

Ілля Кива очолив департамент протидії наркозлочинності в жовтні минулого року. З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіції, всі працівники органів внутрішніх справ зобов’язані пройти переатестацію, проте він досі не пройшов її.

14 травня Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що вирішив звільнити Іллю Киву з посади начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...