facebook

Здорова психіка та 7 звичок, яких заради неї варто позбутися

Солодкий смаколик замість сніданку, соцмережі в режимі 24/7 та відсутність режиму – ці, здавалося б, безневинні речі шкодять нашій психіці, попереджають експерти.
Про звички, котрі лише множать стрес у нашому й без того неспокійному житті, розповідає сайт Daily Burn.

1d2d056-habits3

1. Солодкий смаколик нашвидку VS корисний сніданок

“Більшість людей не приділяють багато уваги тому, що з’їсти на сніданок. Якщо ваше основне паливо – прості вуглеводи… це не є ефективним джерелом енергії. Ви помітите, що дуже швидко зголоднієте і набагато швидше втомитеся”, – попереджає доктор Шенна Левін із Медичної школи Ікан гори Синай.

“Якщо вам бракує енергії на день, вам складніше підтримувати здорові психологічні установки”, – каже вона.

Коли ж сніданок ваш поживний та корисний, ви уникнете фізичного та психологічного “обвалу”, який був би у вас після жирного сендвіча або засолодкої вафлі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Левін радить уранці їсти страви, багаті на протеїн та корисні жири, наприклад, овочеві чи фруктові смузі та горіхове масло або бутерброд із яйцем та авокадо. І не забувайте пити вдосталь води.

2. Список важливих справ у голові

Намагання втримати в голові все, що вам необхідно зробити за день, вганяє вас у стресс, усвідомлюєте ви це чи ні.

ce5c62e-habits1

“Це однозначно займає місце в мозку, на що витрачається більше енергії”, – каже доктор Джон Торес із Гарвардської медичної школи.

Натомість він радить складати списки на папері або використовувати спеціальні застосунки з нагадуванняими, щоби не хвилюватися, що щось забудете.

3. Соцмережі в режимі 24/7

Завдяки Snapchat, Instagram та Facebook нам простіше підтримувати зв’язок із друзями, але не варто забувати, що соцмережі не здатні замінити живого спілкування, а іноді навіть витісняють із нашого життя “оффлайнові” відносини.

Слідкуйте, щоби у вас обов’язково був час, вільний від гаджетів, який ви проводитимете з рідними та друзями.

4. Маршрут “робоче крісло-авто-диван”

Нещодавнє дослідження показало, що фізичні вправи допомагають при лікуванні депресії. Торес радить обов’язково підібрати такий графік та форму тренувань, які будуть для вас зручними.

“Якщо вони впишуться в ваш стиль життя, це буде краще, ніж просто звеліти вам щодня по 20 хвилин ходити пішки на високій частоті серцебиття”, – зазначив лікар.

fd7aa8e-habits2

5. Вечірній “відбій” у різний час

Відсутність графіку сну позбавляє нас енергії та здатності зосереджуватися, також через це виробляється більше гормону стресу, кортизолу. Зі слів Тореса, чимало психічних хвороб пов’язані з нездоровими патернами сну, і вирішення проблем зі сном іноді може значно полегшувати їхні симптоми.

“Я рекомендую щонайменше вісім годин якісного, безперервного сну. Це означає відсутність стимуляції увечері – телефона чи телевізора – протягом години перед тим, як ви вкладаєтеся спати. Також допомагає уникати кофеїну та не займатися спортом надто пізно”, – каже Левін.

6. Ігнорування причини стресу

У цю пастку втрапити легко: коли ми настільки заклопотані, що не маємо ані хвилинки, щоби усвідомити та обміркувати, що нас тривожить та викликає негативні думки.

“В усіх нас у житті є речі, яких ми не в змозі контролювати, і які тримають нас у напрузі. Але присвятивши кілька хвилин на день тому, щоби поміркувати, що нас тривожить, спокійно усвідомити це та відпустити – така собі міні-медитація – ми зробимо так, що день здаватиметься набагато менш стресовим”, – упевнена Левін.

1d2d056-habits3

7. Відмова від хороших звичок, котрі вже принесли користь

“Часто коли люди почуваються добре, вони перестають робити речі, які помагають їм підтримувати фізичне та психологічне здоров’я. Вони такі щасливі, що забувають про ті маленькі речі, які довгий час для цього робили. Це – одна з найбільших причин відкату назад”, – зазначає Торес.

Зі слів лікаря, це може бути певний ранковий ритуал, спорт тощо. Навіть якщо ви впевнені, що тепер із вами все гаразд, тож більше це вам не потрібно, не кваптеся відмовлятися від звички, завдяки якій стали почуватися щасливішими та здоровішими.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...