facebook

Від української поліції втік розшукуваний по усьому світу злочинець

Капканова розшукували в 30 країнах світу через Інтерпол і ФБР протягом 4 років

Капканова шукали ФБР, Інтерпол і німецька поліція. 30 листопада його вдалося затримати в Полтаві, але місцева суддя вирішила не заарештовувати його

79_main_ukr

Організатор киберпреступной групи Avalanche Геннадій Капканів, затриманий 30 листопаді в Полтаві, втік. Прес-служба Національної поліції України повідомляє, що Капканів знову перебуває в розшуку. При цьому розшукують його тепер за замах на правоохоронця.

Капканова розшукували в 30 країнах світу через Інтерпол і ФБР протягом 4 років, відзначає видання Poltava.

Затримати його вдалося 30 листопада в Полтаві у ході спецоперації «КОРД», кіберполіції і Генпрокуратури, яка контролювалася з офісу Європолу в Гаазі. У розслідуванні також брала участь німецька поліція. Тікаючи, Капканів відстрілювався і намагався втекти через балкон четвертого поверху – мабуть з цього епізоду і порушено нову кримінальну справу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На наступний день у Полтаві відбулося засідання Жовтневого райсуду про обрання затриманому запобіжного заходу. Прокурор просив заарештувати Капканова, але суддя його відпустила. Після цього Капканів пропав. Його звинувачують у тому, що він з використанням шкідливих програм вкрав з банківських рахунків або рахунків користувачів онлайнових платіжних систем вкрав 6 млн євро. У Німеччині йому загрожує 10 років позбавлення волі.

Сьогодні в ЗМІ з’явилася інформація, що хакери викрали з Центробанку РФ 31 млн доларів. У самому регуляторі інформацію спростували.

187830_main 187831_big 187832_big

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...