facebook

Зрадник на фронті вбив командира й перебіг до бойовиків

У четвер, 1 грудня, в зоні проведення АТО один із військовослужбовців Збройних сил України вчинив вбивство у своєму підрозділі та перейшов на бік противника в “ЛНР”. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО та дані волонтерів.

thumbnail

“Увага! Вчора боєць одного з наших підрозділів скоїв тяжкий злочин. З надією на те, що уникне покарання, він перейшов на бік противника”, – йдеться в повідомленні штабу вранці 2 грудня.

Волонтер Роман Донік із Харкова зазначив у соцмережі, що йдеться про бійця 93-ї окремої механізованої Харківської бригади ЗСУ (ППД – смт Черкаське, Дніпропетровська область).

“З приводу перебіжчика з 93-ї. Швидше за все, він для цього й пішов в ЗСУ. Суто контррозвідка проґавила. Прийшов через Красноармійський військкомат (зараз Покровськ, Донецька область – “Н”). Сам з Одеси. Росіянин. Дочекався, коли товариші по службі поїхали у справах, поранив з автомата, а потім добив ножем (непроста це справа – людину ножем добити) командира взводу. Зібрав зброю й гранатомети, сів у “беху” (БМП, бойова машина піхоти – “Н”) і намагався піти на ту сторону. Відразу відреагували, підключили міномети, “беху” відбили. “Сепарок” пішов на той бік”, – написав Донік.

“Якби нормально працювали військкомати, психологи і контррозвідка, то не втратили б сьогодні хорошу людину, взводного”, – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас, як пише “Інформнапалм“, “джерело у військовому відомстві на умовах анонімності озвучило, що викрадення БМП дійсно мало місце, тільки обставини були іншими”.

“Зайшла ДРГ противника в штатському, на «цивільних» українські військові не зреагували, результат виявився плачевним – один солдат був убитий, другого взяли в полон і викрали БМП”, – зазначив співрозмовник.

Він також припустив, що офіційні джерела можуть не розкрити ці деталі через факт смерті одного з військовослужбовців.

Нагадаємо, 1 грудня на Донеччині військові Держприкордонслужби затримали 33-річного громадянина, який намагався нелегально пробратися на окуповану територію для участі у незаконних збройних формуваннях.

Під час бесіди із затриманим прикордонники встановили, що він намагався дістатися до Донецька та приєднатися до терористів, які запропонували йому за це 30 тисяч російських рублів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...