facebook

«Газпром» повинен виплатити Україні більш більш 85 млрд.грн за рішенням АМКУ

Позов російської державної нафтогазової компанії «Газпром» був відкинутий Київським апеляційним господарським судом, і компанія тепер зобов’язується виплатити штраф згідно з рішенням Антимонопольного комітету України. Російське підприємство просила визнати недійсним рішення Господарського суду Києва у справі АМКУ, який залишив справу без особливого розгляду і зміни кінцевого рішення. Однак, в апеляції було відмовлено. Про це повідомив суддя Олександр Агрікова.

gazprom-nafta

Як повідомлялося, АМКУ 22 січня 2016 року позначилася на «Газпром» штраф за зловживанням монопольним становищем при транзиті через Україну на 85,966 млрд грн.

У «Газпромі» заявили, що у АМКУ відсутні повноваження в питанні регулювання транзиту через Україну, але в останній можливий для подачі позову день – 12 квітня – зареєстрували позов до Господарського суду Києва про визнання недійсним цього рішення АМКУ.

Разом з тим, на наступний дні 13 квітня позов у справі №910 / 6797/16 був повернутий без розгляду на підставі того, що позовна заява не було оформлено належним чином уповноваженою особою, яка його підписував, а також у зв’язку з реальними доказ документами по даній справі. «Газпром» вирішив зробити останню спробу і звернувся в апеляційний суд, який, проте, в результаті відмовив в апеляції і не вжив жодних зміні за рішенням господарського суду. Російський монополіст тепер зобов’язується виплатити штраф у розмірі близько $ 3 млрд.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...