facebook

У Держдумі заговорили про підрив кордонів України і Польщі

Державна Дума Росії вважає, що спільне прийняття парламентами України і Польщі Декларації пам’яті та солідарності суперечить нормам міжнародного права
gosduma_18_03_16_650x410_1_650x410

Про це йдеться у постанові, ухваленій депутатами Держдуми в середу.

“Політики обох країн намагаються затушувати проблеми власних взаємин, демонструючи бажання “дружити проти спільного ворога”. Цією провокацією вони не тільки завдають непоправної шкоди відносинам з Росією, але і підривають непорушність власних кордонів”, – заявили в Думі.

Там вважають, що Україна і Польща хочуть “заднім числом переписати історію і провести ревізію початку та підсумків Другої світової війни”.

Російські депутати здивувалися, що Польща засуджує пакт Молотова-Ріббентропа, але при цьому сама укладала з нацистською Німеччиною різні угоди. Також вони додали, що Україна відігравала важливу роль у прийнятті рішень керівництвом СРСР і стала одним з перших членів ООН.

“Державна Дума заявляє, що Росія, як продовжувач СРСР, держави-переможця у Другій світовій війні, не допустить перегляду її історії і вироку Нюрнберзького трибуналу, які розставили всі крапки над “і” у питанні про винуватців розв’язування найкровопролитнішої війни в історії людства”, – йдеться в заяві.

Там також заявили, що РФ не допустить “ревізії післявоєнного світоустрою, одним з гарантів якого вона є”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Держдума РФ закликала парламенти США і Великої Британії як союзників у Другій світовій війні долучитися до цієї заяви.

Також російські депутати заявили, що вважають прийняту Україною і Польщею декларацію незаконною і додали, що “будуть ставитися до будь-яких спроб спиратися на факт її прийняття з боку третіх країн і міжнародних організацій як до ворожих дій” щодо Росії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...