facebook

США: відповідальність за напад в Огайо взяла «Ісламська держава»

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад у штаті Огайо у США в понеділок, унаслідок якого були поранені не менш ніж 11 людей, повідомило агентство «Амак», пов’язане з ісламістами.

Це агентство, посилаючись на джерело в угрупованні, заявило, що напад здійснив «солдат «Ісламської держави» у відповідь на заклик ісламістів «обирати за ціль громадян країн міжнародної коаліції».

73c2fd4c-8f98-4fb2-9e4d-e20fc9c4cb34_cx0_cy3_cw0_w987_r1_s_r1

У США, де стався напад в університетському містечку Університету штату Огайо, у столиці штату місті Коламбусі, поліція заявляла, що розслідує його як можливий теракт.

За повідомленнями, нападником був 18-річний студент, біженець із Сомалі, що мав законно отримане право на постійне мешкання у США, мусульманин за вірою на ім’я Абдул-Разак Алі Артан. Він разом із родиною перебрався до США 2014 року, а перед тим сім років жив у статусі біженця в Пакистані.

Угруповання «Ісламська держава» публікувало в інтернеті заклики, зокрема й англійською мовою, чинити напади на громадян країн зі складу міжнародної коаліції, що протистоїть цьому угрупованню, саме з використанням автомобілів і ножів. Слідство наразі не має даних, чи Артан знав про ці заклики. Але, за даними правоохоронців, напередодні нападу він написав у фейсбуці, що якщо США хочуть, щоб мусульмани перестали здійснювати напади одинаків, Вашингтон має піти на мир із «Ісламською державою».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В інтерв’ю місцевій газеті університетського містечка в серпні Артан розповідав, що боїться відкрито чинити мусульманські молитви на території містечка, бо боїться, що образ мусульманина, який змальовують у засобах інформації, наведе навколишніх на хибні думки про нього.

У понеділок Артан на швидкості в’їхав автом у групу людей на хіднику, а потім почав різати їх великим ножем – за словами очевидців, цілком мовчки. Нападника застрелив працівник поліції, що перебував неподалік, після того, як Артан не виконав його наказу кинути ніж. До лікарень із травмами від наїзду авта й різаними ранами потрапили 11 людей; один із потерпілих, як повідомляють, перебував у критичному стані, життю інших загрози не було.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...