facebook

На Харківщині вчителька намагалася продати 13-річну ученицю за $ 10 тис

Педагог була не проти, щоб дитину купили на органи.

На Харківщині затримали вчительку однієї з шкіл-інтернатів, яка намагалася продати свою ученицю. Про це повідомляє прес-служба Харківської області.

Начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб розповів, що жінка намагалася продати 13-річну дитину за 10 тис. доларів США.

385925919

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що затримана – 52-річна громадянка України, викладач української мови та літератури спецінтернату для важких підлітків в Харківській області. Жінка майже рік розробляла план продажу 13-річної дівчини з неблагополучної сім’ї.

Вона спочатку визначила дитину у свій інтернат, підшукувала покупця і передавала документи. Коли покупець поцікавився здоров’ям дитини, натякаючи, що мова йде про вилучення органів, педагог за 1000 гривень принесла фотографії дівчинки і медичну карту. Поліцейські отримали інформацію про злочин, що готувався, чотири місяці тому, відкрили кримінальне провадження, почали оперативний контроль і негласну охорону дитини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вчительку затримали, коли вона вивела дитину за територію інтернату, передала її “покупцям” (які виявилися співробітниками правоохоронних органів) і отримала гроші. Щодо педагога відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, вчиненої щодо малолітнього).

Їй загрожує до 15 років позбавлення волі. Зараз затримана допитується слідчими і чекає суду щодо визначення запобіжного заходу.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...