facebook

Android 8.0 не буде

У вересні цього року з’явився слух про те, що Google розробляє нову операційну систему на заміну Android і iOS. На цьому тижні він підкріпився показаннями анонімного джерела сайту 9to5google.

android-lineup-image-by-rob-bulmahn-cc-by-2-0-via-flickr

За його словами, два виробника електроніки вже отримали від Google дів-кити Andromeda, які вони зможуть використовувати для розробки пристроїв на базі цієї операційної системи. Випуск перших гаджетів з підтримкою Andromeda заплановано на третій або четвертий квартал 2017 року, тобто саме тоді, коли Google повинна буде випустити нову версію Android. Джерело витоку стверджує, що «Android 8.0 вже вбудований в Andromeda». Це означає, що Google або взагалі відмовиться від випуску Android 8.0, або випустить наступну версію Android лише для обмеженого числа пристроїв.
Також є ймовірність, що Google буде розвивати паралельно кілька операційних систем, і Android Nougat зможе отримувати невеликі оновлення протягом декількох років. Такий варіант подій представляється найбільш імовірним, адже Google зобов’язалася оновлювати смартфони Pixel як мінімум протягом двох наступних років.

Якщо подивитися, якими темпами отримують оновлення Android-пристрої, можна побачити, що вже зараз актуальна версія цієї ОС випускається без затримки тільки для смартфонів і планшетів Google. Інші виробники залишаються не біля справ: хороший приклад тому — представлений днями новий флагманський смартфон OnePlus, який працює на Android 6.0 і невідомо, чи зможе оновитися до Nougat.

Кілька місяців тому повідомлялося, що Huawei розробляє планшет, який планувалося випустити під брендом Nexus. 9to5google стверджує, що цей планшет все ж буде випущений, але він буде працювати на Andromeda. Ще одним пристроєм на базі Andromeda стане планшет Pixel 3, який Google планувала представити цієї осені. Його випуск буде затриманий на рік.

Одна з особливостей Andromeda буде полягати в кардинально переробленої системи сповіщення. Повідомлення будуть відображатися по-різному на різних типах пристроїв і в залежності від декількох факторів, у тому числі часу доби і місця розташування користувача. Мета такої системи — надавати користувачеві інформацію тільки в той момент, коли вона йому потрібна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...