facebook

Експерт розповів про перспективи зміни курсу основних валют в світі

Останні політичні та економічні подіями в світі можуть привести до зростання курсу долар по відношенню до євро.

Таку думку висловив експерт з питань політики і економіки Всеволод Степанюк.

valyuta-11-02

«Зміна внутрішньої і зовнішньої політики США, яке чекає нас найближчим часом, закономірно позначиться на стабільності долара. Але слід зазначити, що якщо Дональд Трамп займе жорстку позицію по відношенню до решти світу, і буде реалізовувати свою економічну програму, то долар може значно зміцнити свої позиції »,

– зазначив експерт.

За словами В. Степанюка, фундаментальними причинами, що впливають на стабільність євро, є Brexit і боргові проблеми багатьох країн Євросоюзу. Так як проблеми Європейського союзу набагато більш глобальні в порівнянні зі складнощами в США, в найближчій перспективі курс євро може знизитися по відношенню до долара.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1448549732_549

В цілому експерт упевнений, що Україна мало торкнеться світове зміна курсів долара і євро, однак якщо ці дві валюти зрівняються на світових ринках, то таку ж ситуацію ми можемо очікувати і в нашій країні, оскільки Національний банк України є частиною міжнародної фінансової системи, і завжди дотримуватиметься світового співвідношення валют.

Нагадаємо, 9 листопада курс долара США на світових фінансових ринках почав падати по ходу підрахунку голосів на президентських виборах в США. Так, в певний момент курс євро до долара зміцнився більш ніж на 2% до 1,12 долара, а фунт стерлінгів – більш ніж на 1%. Долар більш ніж на 3% подешевшав по курсу японської ієни, і більш ніж на 2% – до швейцарського франка. За станом на 11 листопада 1 долар в Україні коштував 25,58 гривень, 1 євро – 27,86 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...