facebook

Якщо Україна та Польща поб’ють горщики, виграє Росія, – Пєкло

Про це  заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, повідомляє Depo.ua з посиланням на Гордон.

“Ми обидва знаємо, що вигоду від побитих горщиків між нашими країнами через історичні питання отримає тільки Росія”, – сказав Ян Пєкло.

71937

Польський дипломат також нагадав, що була створена спеціальна комісія істориків двох країн в складі 12 осіб з вивчення подій, що сталися на Волині в роки Другої світової війни.

Нагадаємо, 22 липня Сейм Польщі 442 голосами ухвалив резолюцію “Про встановлення 11 липня Днем пам’яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА”. У документі йдеться, що від геноциду на Волині у 1943-45 рр. загинули понад 100 тис. поляків.  У серпні Верховна Ради України висловила розчарування з цього приводу.

Довідка: Найбільш резонансною подією польсько-українського протистояння у Другій світовій війні була Волинська трагедія (або, як кажуть поляки, Волинська різанина) — обопільні етнічні чистки, які їх вчинили Українська повстанська армія (УПА) та польська Армія Крайова (АК) за участю польських батальйонів шуцманшафта і радянських партизанів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

21 жовтня Сейм Республіки Польща схвалив спільну з Україною та Литвою Декларацію пам’яті і солідарності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...