facebook

У США створили архів клептократії. Українські чиновники потрапили й туди

Інститут Хадсона, що у Вашингтоні, презентував електронний Архів клептократії, який містить тисячі документів про корупцію та бізнес можновладців.

94_main_ukr

Одна з найбільших баз стосується Росії та України.

«Коли ми започатковували цей ресурс, думали про те, як створити новий інструмент, оскільки клептократія – це свіже поле (для досліджень, – ред.) та зовсім інший спосіб мислення. Тож наша мета полягала в тому, аби зробити доступний проект, що міг би зібрати та впорядкувати цю інформацію», – зазначила під час презентації директор Ініціативи клептократії Інституту Хадсона Джулі Девідсон.

За її словами, електронний ресурс стане доступним для широкого загалу трохи пізніше у вівторок. Він міститиме понад три тисячі документів – електронних копій першоджерел, які зберігатимуться в DocumentCloud, що убезпечить їх від знищення, навіть якщо сайт буде атакований і «впаде».

Документи представлені російською, українською, арабською, романськими мовами тощо. Водночас, значна частина їх стосується оборудок в Росії й Україні, повідомляє «Укрінформ».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку з цим були названі прізвища українських олігархів Ріната Ахметова та Дмитра Фірташа, викриті схеми роботи скандально відомої компанії «РосУкрЕнерго» та її «покровителя» Семена Могилевича. Серед фігурантів – і син Миколи Азарова Олексій, який свого часу обіймав посаду заступника голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності.

У кожному профілі є коротка біографія і папки документів, включаючи звіти преси, комерційні документи, банківські реквізити, а також судові справи.

Варто зауважити, що зібрана інформація ніколи раніше не була зведена в комплексний і доступний ресурс.

корупція

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...