facebook

У Фінляндії скасують всі шкільні предмети: перша країна у світі

У рейтингах з оцінки освіти ця країна входить в десятку найпрестижніших. Однак місцева влада не прагне спочивати на лаврах і вирішила влаштувати справжню революцію в шкільній системі.

de6b34a5e56f169aa64a5f2c2bd8cd88

Чиновники хочуть скасувати шкільні предмети: тепер не буде уроків фізики, математики, літератури, історії та географії.

Картинки по запросу образование в финляндии

Глава Департаменту освіти Гельсінкі Марьо Кіллонен так пояснює зміни:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Є школи, в яких викладають старомодним способом те, що було добре на початку 1900-х років. Але потреби зараз змінилися, і ми повинні створити щось придатне для XXI століття.

Картинки по запросу школа у фінляндії

Замість окремих предметів школярі вивчатимуть події і явища в міждисциплінарному форматі. Так, наприклад, Друга Світова війна буде розглядатися з точки зору історії, географії та математики. А при вивченні курсу «Робота в кафе» учні отримають комплексні знання про англійську мову, економіку та комунікативні навички.

Картинки по запросу образование в финляндии

Така система вводиться для старшокласників починаючи з 16 років. За задумом, учень повинен буде сам вибрати, яку тему або явище вивчати, виходячи з уявлень про їх необхідність для подальшого життя. Таким чином, підліткам не треба буде проходити повний курс фізики чи хімії і задаватися вічними питаннями: «А мені це треба?» і «Для чого я все це вчу?».

Картинки по запросу школа у фінляндії

Також змінюється традиційний формат спілкування «вчитель – учень». Учні не сидітимуть за партами і тривожно чекатимуть, коли ж їх викличуть до дошки. Замість цього буде спільна робота в невеликих групах і обговорення проблем.

Картинки по запросу образование в финляндии

Фінська система освіти заохочує роботу в колективі, а тому зміни в роботі торкнуться і викладачів. Шкільна реформа вимагатиме більшої взаємодії між учителями різних предметів. Приблизно 70% педагогів в Гельсінкі вже пройшли підготовку за новою системою подачі інформації і отримають надбавку до зарплати.

Картинки по запросу образование в финляндии

Повністю оновити систему планується до 2020 року.

Картинки по запросу школа у фінляндії 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...