facebook

Вибори в США: Трамп лідирує за голосами виборників

Республіканець отримав голоси 169 виборників з 270 необхідних для перемоги, у його суперниці Гілларі Клінтон – 131 голос.

385839004

Республіканець Дональд Трамп лідирує за голосами виборників, які завойовані на президентських виборах у США. За оцінкою профільного аналітичного ресурсу Real Clear Politics, у його скарбничці 169 голосів у колегії виборників, а у демократа Гілларі Клінтон – 131 голос. Все для перемоги необхідно заручитися підтримкою 270 виборників, – пише ТАСС.

Вже підводяться підсумки виборів на сході, півдні та середньому заході США. Голосування триває у штатах західного узбережжя.

Демократ Гілларі Клінтон перемагає у Вермонті, Вірджинії, Делавері, Іллінойсі, Коннектикуті, Массачусетсі, Меріленді, Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Нью-Йорку, Род-Айленді і федеральному окрузі Колумбія. Вона також лідирує в Айові, Пенсільванії, Огайо, Колорадо, Міннесоті.

Республіканець Дональд Трамп бере гору в Алабамі, Арканзасі, Вайомінгу, Західній Вірджинії, Індіані, Канзасі, Кентуккі, Луїзіані, Міссісіпі, Міссурі, Монтані, Небрасці, Оклахомі, Північній Дакоті, Теннессі, Техасі, Південній Дакоті і Південній Кароліні. Він також поки лідирує в Арізоні. Всі перераховані вище штати і чотири роки тому так само розподілися між демократами і республіканцями.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Триває підрахунок голосів і в ключових “спірних” штатах. Згідно з попередніми оцінками, Трамп дуже близький до перемоги в головному з них – Флориді. Там він зараз випереджає суперницю у співвідношенні 49,2% до 47,7% голосів. Підраховано 99% бюлетенів. Він вже виграв ще один ключовий штат – Огайо.

Чотири роки тому там переміг діючий президент країни Барак Обама, так що це великий успіх республіканця.

Трамп поки лідирує також у Північній Кароліні, Джорджії, Вісконсіні, Нью-Гемпширі і Мічигані. Якщо він виграє Вісконсін, Нью-Гемпшир і Мічиган, то це буде серйозним успіхом, оскільки в 2012 році ці штати також поповнили скарбничку Обами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...