facebook

Те, що вчені виявили в Чорнобилі, шокувало весь світ! Невже справа в радіації?

Невже справа в радіації?

Майже через 30 років після найгучнішої на території СРСР аварії на атомній електростанції, Чорнобильський ліс набуває зовсім інший вигляд, ніж до аварії. В рамках одного з проектів, вчені досліджують екосистему Чорнобильського лісу й результати цих даних більш, ніж дивують. Вчені поставили собі за мету детально вивчити, які тварини населили уражені після аварії на ЧАЕС території та яка їхня чисельність.

1474866771_1

 

Результат досліджень викликав величезний резонанс серед біологів. Як виявилося, через майже 3 десятка років, тваринний світ лісу не тільки не зменшився, а ще й значно розрісся. Зараз в зоні відчуження пасуться стада оленів, лосів та інших великих тварин. Значно збільшилася популяція вовків, чого раніше в цій місцевості не спостерігалося, пише джерело.

1-chernobilskii-les

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку вчених, справжня причина такого зростання популяції всіх видів великих тварин не в дії радіації – а у відсутності людського втручання в «справи природи».

1474866736_3

Як відомо, сильне радіаційне випромінювання, якраз навпаки, в більшості випадків порушує роботу репродуктивної системи й жива істота вмирає, не залишивши потомства.

Те, що вчені виявили в Чорнобилі, шокувало весь світ!

1474866811_4

Проте, чорнобильські олені та лосі не просто вижили – вони обзавелися завидним потомством, при тому, що ніяких «триголових корів», «безногих вовків» й інших тварин-калік вчені не зустрічали.

1474866759_5

Тобто, всі тварини Чорнобильського лісу – здорові статевозрілі особини, які прекрасно себе почувають.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...